Csokis muffin napraforgómag liszttel Desszert

Hozzávalók:

-8 darabhoz-

  • 75 g napraforgóliszt
  • 75 g búzaliszt
  • 1 kis csipet só
  • 9 g sütőpor
  • 2 db kicsi érett banán (145 g)
  • 15 ml napraforgóolaj
  • 2 db tojás (M-es)
  • 100 ml növényi ital vagy tej
  • 50 g csokoládé csepp

Elkészítés:

-30 perc-

Turmixoljuk össze a tojást, a növényi italt (vagy tejet), az olajat és a banánt, hogy sima keveréket kapjunk.

Keverjük össze a napraforgómag lisztet, búzalisztet, sütőport és sót, majd fokozatosan adjuk hozzá a nedves keverékhez. Habverővel dolgozzuk csomómentesre. Keverjük bele a csokoládécseppeket a tésztába, hogy minden muffinnak csokoládés íze legyen.

Kanalazzuk a tésztát muffin formákba, és süssük 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 20 percig, amíg aranybarnák lesznek.

Receptért köszönet Vivinek!

Megosztás

Kapcsolódó termékek