Ázsia uborkasaláta Saláta

Hozzávalók:

-3 főre-

  • 1 db kígyóuborka
  • 5 evőkanál szezámolaj
  • 1 teáskanál méz
  • 2 ek. rizsecet
  • egy kis csipet só
  • 3-4 karika friss chili (opcionális)
  • 1 ek. szezámmag
  • 1 ek. fekete szezámmag

Elkészítés:

-5 perc-

Az uborkát mosás után kezdjük el egy zöldség pucolóval csíkokra bontani. Szerintem szexibb, ha rajta marad a héja így rögtön két szín is dominálhat.

Az ubink belső magvas részére itt most nem lesz szükségünk, tehát amint odaérkeznénk a pucolásban hagyjuk is abba. Csak a roppanó részekre van szükségünk jelen esetben. Készítsük el a dresszinget, amihez keverjük alaposan össze a hozzávalókat. Ráöntjük az uborka szeletekre és készen is vagyunk.

4-6 napig zárt dobozban eláll a hűtőben.

Receptért köszönet Vivinek!

Megosztás

Kapcsolódó termékek