Cukkini lepcsánka Főétel Gyors Sós Vegetáriánus

Hozzávalók:

  • 800 g cukkini
  • 300 g liszt
  • 2 tojás
  • 2-3 szál újhagyma
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • csipet frissen őrölt bors
  • szőlőmagolaj a sütéshez

A cukkinit lereszeljük és a zöldjével együtt apróra vágott újhagymával együtt besózzuk. 5-10 perc elteltével kicsavarjuk belőle a vizet és belekeverjük a zúzott fokhagymával együtt a többi hozzávalót. Serpenyőben 3-4 ek. szőlőmagolajat forrósítunk, így egy kis plusz ízt adhatunk a lepcsánkának. Simítsunk el egy púpos evőkanál tésztát a serpenyőben. Az olaj csak az egyik oldalát éri a lepcsánkának, ezért kb. fél perc múlva (mikor alul elkezd barnulni a széle) fordítsunk rajta.

Kakukkfüves, borsos tejföllel vagy juhtúrós kapros tejföllel kiváló! Extra tipp húsimádóknak: dobjunk a sülő lepcsánka mellé apró bacon darabkákat. A megpirult szalonnákat dobjuk rá és enyhén nyomkodjuk bele a lepcsánka még nyers tetejére, majd fordítsuk meg, hogy ez a rész is átsülhessen.

Megosztás

Kapcsolódó termékek