Házi kréker Gyors Sós Vegetáriánus

Hozzávalók:

-8 főre-

  • 120 ml langyos víz
  • 115 g mandulaliszt
  • 20 g chia mag
  • 20 g szezámmag
  • 1 nagy csipet só
  • 8 g fokhagymapor
  • 2 g szárított bazsalikom
  • 2 g szárított oregánó
  • 2 g szárított petrezselyem
  • nagy csipet chili

Elkészítés:

-20 perc-

A mandulaliszthez keverjük hozzá az összes fűszert és a chia magot, majd alaposan dolgozzuk össze.

Ezután öntsük hozzá a langyos vizet, és keverjük tovább, míg kissé ragacsos állagú tésztát kapunk. Ne aggódj, ha a massza puha lesz – ez teljesen normális.

A tésztát két sütőpapír közé helyezzük, majd sodrófával vékonyra nyújtjuk. Az egyik sütőpapírt eltávolítjuk a tetejéről. Fontos, hogy a tésztát ne hagyjuk túl vastagra – a cél az, hogy ropogós legyen a sütés után, de nem szükséges annyira vékonynak lennie, hogy teljesen átlátszó legyen.

A 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel, 10-12 perc alatt készre sütjük. A ropogós eredmény érdekében hagyjuk teljesen kihűlni, majd kézzel daraboljuk fel.

Tippek a tökéletes végeredményhez:

  • Nyújtsd a tésztát vékonyra, hogy igazán ropogós legyen.
  • Türelmesen hagyd kihűlni, mielőtt tördeled.

Receptért köszönet Vivinek!

Megosztás

Kapcsolódó termékek