Mandula piskóta mákkrémmel Desszert Gluténmentes

egy átlagos 24 cm-es tortaformához

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 4 db tojás (M-es)
  • 12 g sütőpor
  • 100 g mandulaliszt
  • 50 g házi datolyapaszta/krém

A krémhez:

  • 250 ml növényi ital (vagy tej)
  • 40 g darált mák
  • 10 ml mákolaj
  • 40 g házi datolyapaszta/krém
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 1 kis csipet őrölt fahéj
  • 6 g keményítő + 25 ml víz vagy növényi ital (ezzel keverjük majd ki a keményítőt)

Elkészítés:

A tészta elkészítése:

Válasszuk szét a tojásokat. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját datolyapasztával habosra keverjük.

A mandulalisztet és a sütőport átszitáljuk, majd adagoljuk a tojássárgás keverékhez, spatulával óvatosan összeforgatva a habot is hozzáadjuk.

A piskótát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben, 175°C-on, légkeveréses funkción sütjük 25-30 percig.

A krém elkészítése:

Öntsük a növényi italt vagy tejet egy forralóedénybe, adjuk hozzá a datolyapasztát, mákolajat, citromhéjat, fahéjat és a darált mákot. Habverővel keverjük el, majd langyosodás után keverjük bele a vízzel elkevert keményítőt. Folyamatos kevergetés mellett főzzük a krémet, amíg besűrűsödik (kb. 10-13 perc).

Receptért köszönet Vivinek!

Megosztás

Kapcsolódó termékek