–egy átlagos 24 cm-es tortaformához–
Hozzávalók:
A piskótához:
A krémhez:
Elkészítés:
A tészta elkészítése:
Válasszuk szét a tojásokat. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját datolyapasztával habosra keverjük.
A mandulalisztet és a sütőport átszitáljuk, majd adagoljuk a tojássárgás keverékhez, spatulával óvatosan összeforgatva a habot is hozzáadjuk.
A piskótát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben, 175°C-on, légkeveréses funkción sütjük 25-30 percig.
A krém elkészítése:
Öntsük a növényi italt vagy tejet egy forralóedénybe, adjuk hozzá a datolyapasztát, mákolajat, citromhéjat, fahéjat és a darált mákot. Habverővel keverjük el, majd langyosodás után keverjük bele a vízzel elkevert keményítőt. Folyamatos kevergetés mellett főzzük a krémet, amíg besűrűsödik (kb. 10-13 perc).
Receptért köszönet Vivinek!