Sokmagos banánkenyér Desszert

Hozzávalók:

A vajat a cukorral és a tojásokkal jól összeturmixoljuk. Hozzáadjuk az összekevert száraz hozzávalókat: liszteket, sót, szódaport, sütőport, fahéjat. Összedolgozzuk, majd a villával szétnyomkodott banánokkal (egy banánt hagyjunk egészben, ezt a tetejére használjuk majd fel) és mandulatejjel, vaníliaaromával lazítjuk.

Összekeverjük a sokféle maggal, és sütőpapírral bélelt formába öntjük. A tetejére a megmaradt banánból vékony szeleteket vágunk, és kidíszítjük vele, megszórjuk szeletelt mandulával.

160 fokon sütjük, légkeverés mellett kb. 45-50 percig, tűpróbáig.

Tippek:

A bögre mércénél csak az a fontos, hogy mindvégig ugyanazt vagy ugyanolyan méretű bögrét vagy poharat használjunk (általában 2,5 dl-est). Magok helyett, mellett aszalt gyümölcsökkel, csokipasztillával is érdemes kísérletezni.

A receptért köszönet az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzőjének!

Megosztás

Kapcsolódó termékek