Hozzávalók:
Elkészítés:
A sonkát csíkokra vágjuk és repceolajon megpirítjuk, majd kiszedjük a serpenyőből, félrerakjuk. A kicsi tököt megpucoljuk, kockákra vágjuk és a friss fűszernövényeket is mellédobáljuk. Magas hőmérsékleten megpirítjuk egy picit.
A tésztát felrakjuk főni, majd leszűrjük, amikor még kicsit kemény. Gyorsan összekeverjük tökmagolajjal, hogy ne ragadjon össze, és beszívja az ízét. A főzővizéből egy bögrényit a tökre öntünk, az innentől kezdve fő, nem sül.
A tökhöz hozzáöntjük a tejet is és 10 percig forraljuk. A lilahagymát szeletekre vágjuk és lesózzuk.
A kész tésztát, a tökszószt, a hagymát és a korábban lepirított sonkát összekeverjük,borsozzuk és hőálló tálba tesszük. Ezután a mikro vagy a sütő grillfokozatán kell 10-15 percig sütni, hogy a teteje megpiruljon.
Apróra vágott zöldfűszerekkel és tökmagolajjal díszítjük.