Tavaszi saláta közel-keleti csavarral Saláta

Hozzávalók a majonézkrémhez:

  • 5 g szárított wakame alga (a boltokban kapható, sushihoz való nori lap is tökéletes)
  • 160 g vegán majonéz
  • 130 g Creme Vega krém (vagyis növényi tejföl, de ha nem fontos a tejmentesség, hagyományosan is elkészíthető)
  • 0,5 db bio lime leve, héja
  • 4 g só
  • 15 g finomra vágott gyömbér

A wakame algát mozsárban kissé megtörjük és a többi hozzávalóval összekeverjük, majd 1 éjszakát hűtőben tároljuk.

Za’ataros mustárolaj hozzávalói:

  • 20 g pirított szezámmag
  • 2 g római kömény
  • 2 g koriandermag
  • 2 g szárított lestyán
  • 2 g szárított kakukkfű
  • 2 g finomra vágott fokhagyma
  • 3 g finomra vágott jalapeno paprika
  • 50 g mustármagolaj

A római köményt és a koriandermagot illatozásig pirítjuk, mozsárban összezúzzuk és a többi hozzávalóval együtt összekeverjük.

Saláta: ízlés szerint rukkola, bébispenót, mizuna, madársaláta összekeverve

Tálalás: A majonézkrémet a tányérra kanalazzuk, a mustárolajjal meglocsoljuk, a salátát ráhalmozzuk. Lepénykenyérrel, kovászos kenyérrel vagy focacciával tálaljuk.

Receptért köszönet Sajben Csabának, a Hétköznapok. séfjének!

Megosztás

Kapcsolódó termékek