A liszteket a sóval egy tálban keverjük össze, morzsoljuk el benne a margarint és az élesztőt. Adjuk hozzá a tojást, majd a tejfölt, kezdjük gyúrni. Végül dolgozzunk bele annyi tejet, hogy egy ruganyos tésztát kapjunk. Gyúrjuk néhány percig, hogy szépen összeálljon. Nyújtsuk ki vékonyra. A tészta bal felét kenjük meg 2-3 evőkanál zsírral. Jobbról hajtsuk félbe. A tészta felső felét ismét kenjük meg zsírral, majd lentről hajtsuk félbe. Nyomkodjuk kicsit össze, folpakkba tekerve tegyük 2-3 órára a hűtőbe. Utána óránként egyszer nyújtsuk ki, majd hajtsuk a tésztát háromba. Ezt ismételjük meg négy alkalommal arra figyelve, hogy a tésztán a nyújtás előtt mindig fordítsunk egy negyedet. Az utolsó nyújtás és hajtás után pihentessük a tésztát folpakkban a hűtőben 8-10 órán át (érdemes délelőtt begyúrni, napközben hajtogatni és éjszakára hűtőbe tenni).
A hajtogatott, majd enyhén megkelt tésztát nyújtsuk ki ujjnyi vastagra, a tetejét késsel finoman irdaljuk be. Szaggassuk ki a kedvenc pogácsaszaggatónkkal. Sorakoztassuk a pogikat sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük meg a tetejüket felvert tojással, díszítsük tökmaggal. 190 fokos sütőben 8-10 perc alatt süssük készre.
A receptért hálás köszönet a Városi Konyhá-nak!