Túrós-áfonyás muffin Desszert

Hozzávalók:

-11 darabhoz-

  • 2 db érett banán (200 g)
  • 2 db tojás (M-es)
  • 170 g cottage cheese
  • 20 ml napraforgóolaj
  • 150 g mandulaliszt
  • 100 g búzaliszt
  • 10 g sütőpor
  • 50 g friss áfonya

Elkészítése:

Turmixoljuk össze a banánt, cottage cheese-t, olajat és a tojást, amíg sima állagot nem kapunk. Keverjük el alaposan a mandulalisztet, búzalisztet és sütőport, majd két részletben adjuk a banános keverékhez.

Habverővel keverjük csomómentesre. Szórjuk meg friss áfonyával, majd adagoljuk a tésztát szilikon muffin formákba a forma háromnegyedéig.

180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben süssük a muffinokat 26-28 percig, amíg aranybarnák és puhák nem lesznek.

Receptért köszönet Vivinek!

Megosztás

Kapcsolódó termékek