Hozzávalók:
Elkészítése:
A hozzávalókból 30 keksz süthető.
A kristálycukrot, vaníliacukrot a puha vajjal és tojással habosra turmixoljuk.
A sárgabarackmaglisztben elkeverjük a szódabikarbónát, sót, és a zabpehellyel együtt hozzáadjuk a tojásos habhoz, keverőlapát segítségével összedolgozzuk.
Az aszalt gyümölcsöket kis darabokra vágjuk és elkeverjük a tésztával.
Fagyis kanál, kekszadagoló vagy evőkanál segítségével kupacokat formázunk a masszából a sütőpapírral borított tepsin. Nem szükséges túl messze tenni egymástól a kekszeket, mert kevéssé nőnek meg eredeti méretükhöz képest. A kupacokat egy villa segítségével ellapítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben sütjük, légkeverés mellett kb. 10 percig.
Ha kihűltek a kekszek, étcsokival feldobhatjuk a tetejüket. Étcsokoládét olvasztunk kevés napraforgóolajjal, majd egy kancsó segítségével, cikk-cakk alakban meglocsoljuk a kekszeket.
A receptért, fotóért hálás köszönet az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzőjének!