Sárgabarackmagos, zabpelyhes keksz Desszert

Hozzávalók:

  • 80 g kristálycukor
  • 100 g puha vaj
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 150 g sárgabarackmagliszt
  • 100 g gluténmentes zabpehely
  • 1 tojás
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 150 g aszalt gyümölcs (sárgabarack, vörösáfonya, eper vegyesen) 
  • 100 g étcsokoládé
  • 2-3 ek. napraforgóolaj

Elkészítése:

A hozzávalókból 30 keksz süthető.

A kristálycukrot, vaníliacukrot a puha vajjal és tojással habosra turmixoljuk.

A sárgabarackmaglisztben elkeverjük a szódabikarbónát, sót, és a zabpehellyel együtt hozzáadjuk a tojásos habhoz, keverőlapát segítségével összedolgozzuk.

Az aszalt gyümölcsöket kis darabokra vágjuk és elkeverjük a tésztával.

Fagyis kanál, kekszadagoló vagy evőkanál segítségével kupacokat formázunk a masszából a sütőpapírral borított tepsin. Nem szükséges túl messze tenni egymástól a kekszeket, mert kevéssé nőnek meg eredeti méretükhöz képest. A kupacokat egy villa segítségével ellapítjuk.

180 fokra előmelegített sütőben sütjük, légkeverés mellett kb. 10 percig.

Ha kihűltek a kekszek, étcsokival feldobhatjuk a tetejüket. Étcsokoládét olvasztunk kevés napraforgóolajjal, majd egy kancsó segítségével, cikk-cakk alakban meglocsoljuk a kekszeket.

A receptért, fotóért hálás köszönet az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzőjének!

Megosztás

Kapcsolódó termékek