Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Gerslis lazac


Gerslis lazac

Hozzávalók:

-  0.8-1 kg lazac (4 személyre)
-  1 kisebb répa
-  250 g gersli/árpagyöngy
-  1 szál rozmaring,
-  só
-  2 nagyobb fej gomba
-  1 csokor petrezselyem
-  bors
-  1 fej hagyma
-  0.8-1 kg lazac (4 személyre)
-  1 szál rozmaring,
-  250 g gersli/árpagyöngy
-  1 csokor petrezselyem
-  2 nagyobb fej gomba
-  1 fej hagyma
-  só
-  1 kisebb répa
-  bors
-  0.8-1 kg lazac (4 személyre)
-  250 g gersli/árpagyöngy
-  2 nagyobb fej gomba
-  1 fej hagyma
-  1 kisebb répa
-  1 szál rozmaring,
-  1 csokor petrezselyem
-  só
-  bors

Fogjunk egy tapadásmentes bevonattal ellátott lábast, amiben kukoricaolajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát. Ezután adjuk hozzá a lereszelt répát, illetve a szintén nagyon apróra vágott rozmaringot. Pároljuk kis lángon pár percig, majd adjuk hozzá a felaprított (vagy a tökreszelővel megkínált) gombát, valamint a petrezselyem apróra vágott szárát. Ezután szórjuk bele a gerslit, öntsük fel kétszer annyi vízzel, sózzuk meg és gyakran kavargatva főzzük kb. 30 percen keresztül, amíg a vizet magába nem szívja és meg nem puhul. Ezután zárjuk el és adjuk hozzá az aprított petrezselymet.

Pikkelyezzük le, vágjuk szeletekre és sózzuk, borsozzuk a lazacot. Hevítsünk fel egy kis kukoricacsíra-olajat, majd kezdjük el benne sütni a lazacot a bőrös felével lefelé. Ahogy a halat beletesszük, vegyük lejjebb a hőfokot és süssük kb. 2-3 percig, míg a halhús kb. a közepéig ki nem világosodik.  Utána fordítsuk meg és süssük a másik oldalt is 2 percig. Egy forgatás elegendő, különben széteshet a hús és arra is ügyeljünk, hogy ne süssük túl. Jó étvágyat!