Receptek

Kategóriák

Napraforgólisztes kréker – gluténmentes

Céges rendezvényeink kedvence, melyből a végére általában egy morzsányi sem marad. A legegyszerűbb gluténmentes kréker recept három összetevőből. Nagyon finom és egészséges!

Mandulalisztes gluténmentes keksz

A hideg vajat kis kockákra vágtam, a liszt(ek)hez adtam és hideg kézzel összemorzsoltam. Hozzáadtam a cukrot is, majd a tojással egybegyúrtam.

Köleskása sertéshússal, napraforgóolajjal

A húst megmossuk, feldaraboljuk, és feltesszük főni a babérlevéllel és a borókabogyóval bő sós vízben.

Gyömbéres pácolt retek

A retket meghámozzuk, juliennere vágjuk. A gyömbért meghámozzuk, finomra reszeljük, a levét kinyomkodjuk, elkeverjük a cukorral…

Édes-savanyú csirkemell

A csirkemellet vékony csíkokra vágtam, a répát szintén vékony, rövid lapkákra és 1 ek. forró kendermagolajra dobáltam mindet a serpenyőbe.

Dupla csokis muffin

A tojásokat a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a tejet. A sütőporral és a kakaóporral elkeverjük a kétféle lisztet, majd a vajas masszába beleszitáljuk.