Receptek

Kategóriák

Mustármaglisztes tészta szűzpecsenyével

A mustárliszt az angol mustárporral megegyező csípős, okkersárga mustármagdara. Érdekes, hogy a mustármagolaj egyáltalán nem csíp, míg a liszt erős. A kifőzött tészta már sokat veszít a nyers mustárízéből.

Mandulalisztes gluténmentes keksz

A hideg vajat kis kockákra vágtam, a liszt(ek)hez adtam és hideg kézzel összemorzsoltam. Hozzáadtam a cukrot is, majd a tojással egybegyúrtam.

Lenmaglisztes kenyér

Mindent egy tálban kézi habverővel összekeverünk. Ha a tészta összeállt egy kivajazott téglalap alakú sütőformába öntjük.

Köleskása sertéshússal, napraforgóolajjal

A húst megmossuk, feldaraboljuk, és feltesszük főni a babérlevéllel és a borókabogyóval bő sós vízben.

Háromszorosan szezámos török simit

Törökország legismertebb péksüteménye és egyben legnépszerűbb street foodja a simit, ami egy belül puha, kívül ropogós szezámmagos gyűrű.

Gyömbéres pácolt retek

A retket meghámozzuk, juliennere vágjuk. A gyömbért meghámozzuk, finomra reszeljük, a levét kinyomkodjuk, elkeverjük a cukorral…