Receptek
Csokis-mazsolás sült almacsillag fűszeres diókrémmel
Az almákat félbevágjuk, dinnyevájóval óvatosan kivágjuk a magházat úgy, hogy az alma ne lyukadjon ki. Késsel csillag alakot formázunk a kivájt magházból kiindulva.
Csipkelisztes Banoffee Pie gofri
A száraz hozzávalókat összekeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a fűszerekkel (fahéj, szerecsendió) és egy csipet sóval.
Cseresznyés clafoutis
Keverjük össze a recept száraz hozzávalóit (liszt, cukor, sütőpor) egy tálban, azután adjuk hozzá szép sorjában a folyadékokat (vanília kivonat, tojás, tej, olaj).
Cseresznyés bogáncs-keksz
A vajat puhára olvasztottam (de nem folyósra) és habosra kevertem a cukorral, majd belekevertem az egész tojást és hozzáadtam a liszteket is.
Cukkini lepcsánka
A cukkinit lereszeljük és a zöldjével együtt apróra vágott újhagymával együtt besózzuk. 5-10 perc elteltével kicsavarjuk belőle a vizet és belekeverjük a zúzott fokhagymával együtt a többi hozzávalót.
Burgonya-jégcsapretek saláta tökmagolajjal
A krumplit és a meghámozott jégcsapretket apró kockákra vágjuk. A jégcsapretket meglocsoljuk a citrom levével, enyhén sózzuk és félretesszük.