Receptek

Kategóriák

Birs baconnel és hagymával

A birsalmát meghámoztam és apró kockákra vágtam. A bacont és a hagymát szintén felvágtam, és forró serpenyőbe dobtam, alá kendermagolajat öntöttem.

Barackos galette mogyoróliszttel

Morzsoljuk össze a vajat a lisztekkel, majd 55 g cukor, 2 ek. hideg víz és 1 ek. gránátalmás balzsamecet hozzáadásával gyúrjunk tésztát belőle. Ha összeállt a tészta, tegyük be 2 órára a hűtőbe.

Banános-diólisztes reggeli falat

Meghatározza a napunkat, hogy hogyan indítjuk azt. Ennek egyik nem elhanyagolható eleme a reggeli.

Aszalt szilvás céklasaláta

A céklát megmostam és forró vízben fél órát főztem. A vízből kivettem, majd kiskanállal lepucoltam a héját.

Almás-diós apró tekercsek

A sütőt előmelegítettem 170 fokra, légkeverésesre. A tésztát kinyújtottam (a boltit csak ki kell tekerni ), majd megkentem dióolajjal.

Almás, kéksajtos pite fügelekvárral

Morzsoljuk össze a vajat a lisztekkel, majd 110 ml jéghideg víz, 1 csipet só hozzáadásával gyúrjunk tésztát belőle, amit tegyük 2 órára a hűtőbe.