Receptek

Kategóriák

Diókrémes tészta retekkel

A reteklevelet sosem dobom ki, finom salátát, a lentihez hasonló pestót készítek belőle, vagy bármilyen egyserpenyős, forgatós kajához adom összetépkedve.

Diókrémes banánturmix

Reggelire, tízóraira, uzsonnára, a banánturmix kicsit megbolondítva. Egy csipet fahéj is jól áll neki.

Csokis-mazsolás sült almacsillag fűszeres diókrémmel

Az almákat félbevágjuk, dinnyevájóval óvatosan kivágjuk a magházat úgy, hogy az alma ne lyukadjon ki. Késsel csillag alakot formázunk a kivájt magházból kiindulva.

Csipkelisztes Banoffee Pie gofri

A száraz hozzávalókat összekeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a fűszerekkel (fahéj, szerecsendió) és egy csipet sóval.

Cseresznyés clafoutis

Keverjük össze a recept száraz hozzávalóit (liszt, cukor, sütőpor) egy tálban, azután adjuk hozzá szép sorjában a folyadékokat (vanília kivonat, tojás, tej, olaj).

Cseresznyés bogáncs-keksz

A vajat puhára olvasztottam (de nem folyósra) és habosra kevertem a cukorral, majd belekevertem az egész tojást és hozzáadtam a liszteket is.