Receptek

Kategóriák

Tökmaglisztes pogácsa

Ebben a hagyományos pogácsareceptben a tökmagliszt a pogácsát ízesíti, enyhén színezi, szénhidráttartalmát csökkenti, vegán fehérjével és más tápanyagokkal dúsítja.

Zöld focaccia

Futtassunk fel 25 g élesztőt 2 dl langyos vízben, közben keverjünk össze egy tálban 400 g búzalisztet 150 g tökmagliszttel, 3 dl vízzel és 1 evőkanál sóval.

Gyömbéres pácolt retek

A retket meghámozzuk, juliennere vágjuk. A gyömbért meghámozzuk, finomra reszeljük, a levét kinyomkodjuk, elkeverjük a cukorral…

Dióolajos karfiolsaláta csírával

Késes robotgépben összedolgozom a diót, dióolajat, fokhagymát, citromlét. Fűszerezem, majd félreteszem.

Barackos galette mogyoróliszttel

Morzsoljuk össze a vajat a lisztekkel, majd 55 g cukor, 2 ek. hideg víz és 1 ek. gránátalmás balzsamecet hozzáadásával gyúrjunk tésztát belőle. Ha összeállt a tészta, tegyük be 2 órára a hűtőbe.

Almás-diós apró tekercsek

A sütőt előmelegítettem 170 fokra, légkeverésesre. A tésztát kinyújtottam (a boltit csak ki kell tekerni ), majd megkentem dióolajjal.