Receptek

Kategóriák

Zöld focaccia

Futtassunk fel 25 g élesztőt 2 dl langyos vízben, közben keverjünk össze egy tálban 400 g búzalisztet 150 g tökmagliszttel, 3 dl vízzel és 1 evőkanál sóval.

Mustármaglisztes tészta szűzpecsenyével

A mustárliszt az angol mustárporral megegyező csípős, okkersárga mustármagdara. Érdekes, hogy a mustármagolaj egyáltalán nem csíp, míg a liszt erős. A kifőzött tészta már sokat veszít a nyers mustárízéből.

Köleskása sertéshússal, napraforgóolajjal

A húst megmossuk, feldaraboljuk, és feltesszük főni a babérlevéllel és a borókabogyóval bő sós vízben.

Háromszorosan szezámos török simit

Törökország legismertebb péksüteménye és egyben legnépszerűbb street foodja a simit, ami egy belül puha, kívül ropogós szezámmagos gyűrű.

Gyoza

A töltelékhez az újhagymát apróra vágtam, a gyömbért és a fokhagymát lereszeltem, majd laskagombával és a kelkáposztával együtt késes robotgépben összedolgoztam.

Édes-savanyú csirkemell

A csirkemellet vékony csíkokra vágtam, a répát szintén vékony, rövid lapkákra és 1 ek. forró kendermagolajra dobáltam mindet a serpenyőbe.