Receptek

Kategóriák

Almás-diós apró tekercsek

A sütőt előmelegítettem 170 fokra, légkeverésesre. A tésztát kinyújtottam (a boltit csak ki kell tekerni ), majd megkentem dióolajjal.

Almás, kéksajtos pite fügelekvárral

Morzsoljuk össze a vajat a lisztekkel, majd 110 ml jéghideg víz, 1 csipet só hozzáadásával gyúrjunk tésztát belőle, amit tegyük 2 órára a hűtőbe.

Almás zabkása dióolajjal

A vizet felforralom a fahéjjal (lehet bele gondolatnyi sót is tenni, én a gyerekekébe nem szoktam), beleszórom a zabpelyhet…

Afrikai fűszeres, darált húsos pitakenyerek

Találtam egy mindenféle adalékanyag-mentes pitakenyeret, amit előszeretettel használok a gyors hétköznapi vacsorákhoz, ha éppen nincs időm sütni.