Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Füstölt pisztráng meleg újburgonya-salátával és spárgával


Füstölt pisztráng meleg újburgonya-salátával és spárgával

Hozzávalók:

-  1 egész füstölt pisztráng
-  1 púpos evőkanálnyi kapribogyó
-  2 tojássárgája
-  1 csomag spárga
-  frissen őrölt bors
-  1 kg aprószemű újburgonya
-  só
-  1 szál újhagyma
-  1 csokor petrezselyem
-  3 csík szardella
-  20 g vaj
-  1 csokor kapor
-  1 egész füstölt pisztráng
-  só
-  1 csomag spárga
-  3 csík szardella
-  1 kg aprószemű újburgonya
-  2 tojássárgája
-  1 csokor petrezselyem
-  1 csokor kapor
-  1 szál újhagyma
-  1 púpos evőkanálnyi kapribogyó
-  20 g vaj
-  frissen őrölt bors
-  1 egész füstölt pisztráng
-  1 csomag spárga
-  1 kg aprószemű újburgonya
-  1 csokor petrezselyem
-  1 csokor kapor
-  1 púpos evőkanálnyi kapribogyó
-  frissen őrölt bors
-  só
-  3 csík szardella
-  2 tojássárgája
-  1 szál újhagyma
-  20 g vaj

2 ek. salátaolajat teszünk egy serpenyőbe (a magas kukoricaolajtartalom miatt viszonylag jól bírja a hőt is), majd az aprószemű burgonyát beleszórjuk (a nagyobbakat kisebb darabogkra vágva). Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük.. A petrezselyem szárát apróra vágjuk és hozzáadjuk a krumplihoz. Addig sütjük közepes hőmérsékleten, míg a belseje megpuhult, kívül pedig megpirult.

 

Az öntethez két tojássárgáját összekeverünk apróra vágott szardellával és kapribogyóval, majd szép lassan hozzáadagoljuk a salátaolajat. Híg majonézes állaga lett.

 

A spárga alsó részeit letördeljük, majd lobogó, sós vízbe dobáljuk. Két percig fűzzük, majd jéghideg vízbe átszedjük.

 

Amikor a krumpli elkészült, hozzáadunk vajat, jól összeforgatjuk, majd az apróra vágott kaprot és hagymát is beleszórjuk. Kicsit hagyjuk lehűlni, de még melegen beleforgatjuk az öntetbe.

 

A füstölt pisztrángot filézve, szeletként tálaljuk a krumplival és a roppanós spárgával.

 

Füstölt pisztráng meleg újburgonya-salátával és spárgával