Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Csokis-mazsolás sült almacsillag fűszeres diókrémmel


Csokis-mazsolás sült almacsillag fűszeres diókrémmel

Hozzávalók:

-  2 db nagyobb alma
-  2 ek. mazsola (rumba áztatva)
-  bourbon vanília (krémhez)
-  1 ek. citromlé
-  5 ek. hidegen sajtolt diókrém (krémhez)
-  őrölt kardamom (krémhez)
-  1 ek. méz
-  2 ek. méz (krémhez)
-  őrölt csillagánizs (krémhez)
-  4 kocka csoki
-  1-1 késhegynyi őrölt fahéj (krémhez)
-  2 db nagyobb alma
-  2 ek. méz (krémhez)
-  1 ek. citromlé
-  1-1 késhegynyi őrölt fahéj (krémhez)
-  1 ek. méz
-  bourbon vanília (krémhez)
-  4 kocka csoki
-  őrölt kardamom (krémhez)
-  2 ek. mazsola (rumba áztatva)
-  őrölt csillagánizs (krémhez)
-  5 ek. hidegen sajtolt diókrém (krémhez)
-  2 db nagyobb alma
-  1 ek. citromlé
-  1 ek. méz
-  4 kocka csoki
-  2 ek. mazsola (rumba áztatva)
-  5 ek. hidegen sajtolt diókrém (krémhez)
-  2 ek. méz (krémhez)
-  1-1 késhegynyi őrölt fahéj (krémhez)
-  bourbon vanília (krémhez)
-  őrölt kardamom (krémhez)
-  őrölt csillagánizs (krémhez)

Az almákat félbevágjuk, dinnyevájóval óvatosan kivágjuk a magházat úgy, hogy az alma ne lyukadjon ki. Késsel csillag alakot formázunk a kivájt magházból kiindulva. Összekeverjük a citromlevet a mézzel és megkenjük vele az almák felületét. Kis tepsibe tesszük, 2 dl vizet öntünk alá és előmelegített sütőben lefedve 10 percig pároljuk. Utána eltávolítjuk a fedőt és hagyjuk kicsit megbarnulni 5 perc alatt, majd még 1-2 percre visszatesszük úgy, hogy mindegyik csillag közepébe belehelyezünk egy kocka csokit. Így ha megolvad, belefolyik a csillagok szárába.

 

A sütőből kivéve a mézzel és a fűszerekkel összekevert hidegen sajtolt diókrémmel megkenjük a csillagok szárai közti almát és a csokis részeket megtöltjük a rumos mazsolával. Melegen és hidegen is fogyasztható.