Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Paprikakrém


Paprikakrém

Hozzávalók:

-  4 nagy piros paprika
-  150 g telemea (feta szerű sós juhsajt Erdélyből, természetesen helyettesíthető fetával)
-  1 tk. szárított bazsalikom
-  1 kicsi csípős jalapeno (vagy bármilyen csípős csili)
-  csipet bors
-  4 nagy piros paprika
-  csipet bors
-  1 kicsi csípős jalapeno (vagy bármilyen csípős csili)
-  1 tk. szárított bazsalikom
-  150 g telemea (feta szerű sós juhsajt Erdélyből, természetesen helyettesíthető fetával)
-  4 nagy piros paprika
-  1 kicsi csípős jalapeno (vagy bármilyen csípős csili)
-  150 g telemea (feta szerű sós juhsajt Erdélyből, természetesen helyettesíthető fetával)
-  csipet bors
-  1 tk. szárított bazsalikom

A piros paprikákat megszurkáljuk (hogy később ne robbanjon), majd mindenféle pucolás és csumázás nélkül száraz (olaj nélküli) serpenyőbe rakjuk. Magas hőfokon, gyakran fordítgatva addig süssük a paprikákat, míg meg nem feketedik a héjuk. Gáztűzhely esetén egyszerűbb a helyzet, a láng fölé tartott paprikák pár pillanat alatt elkészülnek. Ha megfeketedett a héjuk, tegyük lábasba, fedjük le és hagyjuk kihűlni a paprikákat. Utána már könnyedén le lehet húzni a héjukat és kerítsünk sort a kicsumázásukra is. A füstös paprikahúst botmixerrel turmixoljuk össze a többi hozzávalóval és kész is. Tegyük hűtőbe és hidegen tálaljuk.