Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Hagymaleves


Hagymaleves

Hozzávalók:

-  1 kg vörös hagyma
-  30 dkg vaj
-  0,5 liter húsleves alaplé
-  5 gerezd fokhagyma
-  só
-  1 ek. kakukkfű
-  bors
-  1 kg vörös hagyma
-  1 ek. kakukkfű
-  0,5 liter húsleves alaplé
-  só
-  30 dkg vaj
-  bors
-  5 gerezd fokhagyma
-  1 kg vörös hagyma
-  30 dkg vaj
-  5 gerezd fokhagyma
-  1 ek. kakukkfű
-  0,5 liter húsleves alaplé
-  só
-  bors

A hagymát és a fokhagymát felszeleteljük. A lábasba öntjük az olajakat, beledobjuk a vajat, majd rászórjuk a hagymát. Egy kis teáskanál sóval, frissen őrölt borssal és egy evőkanálnyi szárított kakukkfűvel (vagy egy marék frissel) ízesítjük. Lassú tűzön, lefedve pároljuk, amíg össze nem esik, néha belekeverünk. Ezután pár percre nagy lángra vesszük és megbarnítjuk, folyamatos keverés mellett. Hozzáadjuk az alaplevet és egy-két deci vizet is, majd lefedve 20 perc alatt készre főzzük.

Mikróban vagy sütőben (grill funkció) sajttal megszórt kiflit vagy kenyeret piríthatunk a leves mellé.