Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Cukkini lepcsánka


Cukkini lepcsánka

Hozzávalók:

-  80 dkg cukkini
-  2-3 szál újhagyma
-  csipet frissen őrölt bors
-  30 dkg liszt
-  1 kis gerezd fokhagyma
-  2 tojás
-  só
-  80 dkg cukkini
-  1 kis gerezd fokhagyma
-  30 dkg liszt
-  só
-  2 tojás
-  csipet frissen őrölt bors
-  2-3 szál újhagyma
-  80 dkg cukkini
-  30 dkg liszt
-  2 tojás
-  2-3 szál újhagyma
-  1 kis gerezd fokhagyma
-  só
-  csipet frissen őrölt bors

A cukkinit lereszeljük és a zöldjével együtt apróra vágott újhagymával együtt besózzuk. 5-10 perc elteltével kicsavarjuk belőle a vizet és belekeverjük a zúzott fokhagymával együtt a többi hozzávalót. Serpenyőben 3-4 ek. szőlőmagolajat forrósítunk, így egy kis plusz ízt adhatunk a lepcsánkának. Simítsunk el egy púpos evőkanál tésztát a serpenyőben. Az olaj csak az egyik oldalát éri a lepcsánkának, ezért kb. fél perc múlva (mikor alul elkezd barnulni a széle) fordítsunk rajta.

Kakukkfüves, borsos tejföllel vagy juhtúrós kapros tejföllel kiváló!

Extra tipp húsimádóknak: dobjunk a sülő lepcsánka mellé apró bacon darabkákat. A megpirult szalonnákat dobjuk rá és enyhén nyomkodjuk bele a lepcsánka még nyers tetejére, majd fordítsuk meg, hogy ez a rész is átsülhessen.