Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Szőlőmagolajban sült egészséges chips


Szőlőmagolajban sült egészséges chips

Hozzávalók:

-  burgonya
-  fűszerek
-  só
-  burgonya
-  fűszerek
-  só
-  burgonya
-  fűszerek
-  só

A krumplit alapos mosás után, hámozatlanul dobjuk bele a szeletelő funkcióra állított robotgépbe, mely hajszálvékony szeleteket produkál. Ezután jöhet az ízesítés, mustárral, oregánóval, borssal, ahogy tetszik.

Forrósítsuk fel a szőlőmagolajat egy serpenyőben és egyesével helyezzük bele a krumpliszeleteket. Kb. 1-1,5 perc után már ki is szedhetjük a sült krumplit egy papír kéztörlőre, majd sózzuk meg.

A szőlőmagolaj bátran hevíthető 220-250 fokig (ahol a chips már hipp-hopp elkészül), így nem keletkezik sütés közben egészségre káros égéstermék.

Természetesen frissen a legjobb!!