Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Mogyorós répatorta


Mogyorós répatorta

Hozzávalók:

-  160 g liszt (24 centis tortaformához)
-  csipet só
-  150 ml olaj
-  220 g reszelt répa
-  250 g mascarpone
-  1 teáskanál őrölt fahéj
-  200 ml tejszín
-  1/2 teáskanál őrölt gyömbér
-  4 tojás
-  1-2 citrom leve
-  1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
-  280 g cukor
-  4-5 evőkanál porcukor
-  160 g liszt (24 centis tortaformához)
-  4 tojás
-  280 g cukor
-  1 teáskanál őrölt fahéj
-  150 ml olaj
-  1/2 teáskanál őrölt gyömbér
-  250 g mascarpone
-  1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
-  200 ml tejszín
-  csipet só
-  1-2 citrom leve
-  220 g reszelt répa
-  4-5 evőkanál porcukor
-  160 g liszt (24 centis tortaformához)
-  1 teáskanál őrölt fahéj
-  1/2 teáskanál őrölt gyömbér
-  1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
-  csipet só
-  220 g reszelt répa
-  4 tojás
-  280 g cukor
-  150 ml olaj
-  250 g mascarpone
-  200 ml tejszín
-  1-2 citrom leve
-  4-5 evőkanál porcukor

Keverjük össze egy tálban a száraz hozzávalókat, a cukor kivételével. Adjuk hozzá a lereszelt répát és a mogyorót is. Egy másik, kicsit nagyobb tálban keverjük halvány sárgára a tojásokat a cukorral, majd keverjük hozzá az olajat is. Egy kézi habverő segítségével keverjük csomómentesre a száraz hozzávalókat a tojásos keverékben. 
A tortaformát vajazzuk ki, majd szórjuk be mogyoróliszttel. Öntsük bele a tésztát, egyengessük el és süssük 170 fokos sütőben 20-25 percig. Végezzünk tűpróbát, ha már nem ragad a tűre a tészta, elkészült a torta. Hagyjuk kihűlni a formában.
A krémhez a mascarponét keverjük habosra a porcukorral és a citrom(ok) levével. A tejszínt verjük kemény habbá, óvatosan forgassuk a mascarponéhoz. Egyengessük el a torta tetején, majd tegyük hűtőbe legalább 2-3 órára.
Tálalás előtt aszalt vagy kandírozott gyümölcsökkel, pirított mogyoróval, répaforgácsokkal díszíthetjük.

A receptért hálás köszönet a Városi Konyhának!