Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Mángolddal töltött ravioli


Mángolddal töltött ravioli

Hozzávalók:

-  250 g liszt
-  200 g füstölt császárszalonna
-  200 g cottage cheese
-  3 tojás
-  8 db mángold levél
-  50 g parmezán
-  1 tk. só
-  só, bors
-  250 g liszt
-  só, bors
-  3 tojás
-  200 g cottage cheese
-  1 tk. só
-  50 g parmezán
-  200 g füstölt császárszalonna
-  8 db mángold levél
-  250 g liszt
-  3 tojás
-  1 tk. só
-  200 g füstölt császárszalonna
-  8 db mángold levél
-  só, bors
-  200 g cottage cheese
-  50 g parmezán

A tésztához keverjünk össze 250 g lisztet 3 tojással és 1 tk. sóval. Gyúrjuk alaposan össze, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki és hajtogassuk össze párszor, egészen addig, amíg a tészta sima és csomómentes nem lesz. Ha már nem szakad, formázzuk gombóccá és tegyük be min. 1 órára a hűtőbe.

                

Mielőtt a tölteléknek nekikezdünk, kockázzunk fel és pirítsunk le kb. 200 g füstölt császárszalonnát. Szedjük ki a szalonnát és hagyjunk a serpenyőben kb. 1 evőkanálnyi zsiradékot. 8 db mángold levelet vágjunk végig hosszában, majd csíkozzuk fel úgy, hogy a levél rész ne legyen túl apró, csak a szár. Ezután egy kis sóval, borssal megszórva dinszteljük meg a zsiradékon (kb. 5 perc elég ahhoz, hogy összeessen). Ha kihűlt, keverjünk hozzá 200 g cottage cheese-t és 50 g frissen reszelt parmezánt.

 

A hűtőből kiemelt tésztát nyújtsuk vékonyra tésztanyújtóval (olasz tésztanyújtón mi a 7-es fokozatig lapítottuk). A kinyújtott tésztadarabokat képzeletben osszuk félbe, az egyik felükre, egymástól, illetve a szélektől egyenlő távolságra tegyünk kis töltelékhalmokat. Ecsettel vizezzük be a tésztát a halmok körül (és a széleken), majd hajtsuk rá a tészta másik felét. Nyomkodjuk körbe a kupacokat, hogy a felső tésztaréteg jól rátapadjon az alsóra, majd egy recés tésztavágóval daraboljuk fel. Főzzük forrásban lévő vízben 2-3 percig, kiszedés és lecsepegtetés után pedig locsoljuk meg egy kis dióolajjal és szórjuk meg a szalonnakockákkal.