Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Fügés szezámtorta


Fügés szezámtorta

Hozzávalók:

-  175 g liszt
-  200 g barnacukor
-  70 ml tejszín
-  3 tojás
-  1 tk. vaníliakivonat
-  1 tk. sütőpor
-  50 ml natúr joghurt
-  pár szem füge
-  200 g vaj
-  250 g mascarpone
-  pár szem szeder
-  175 g liszt
-  50 ml natúr joghurt
-  250 g mascarpone
-  1 tk. sütőpor
-  70 ml tejszín
-  200 g vaj
-  1 tk. vaníliakivonat
-  pár szem füge
-  200 g barnacukor
-  pár szem szeder
-  3 tojás
-  175 g liszt
-  1 tk. sütőpor
-  200 g vaj
-  200 g barnacukor
-  3 tojás
-  50 ml natúr joghurt
-  250 g mascarpone
-  70 ml tejszín
-  1 tk. vaníliakivonat
-  pár szem füge
-  pár szem szeder

Vegyünk elő két tálkát, az egyikben keverjük össze a liszteket a sütőporral, a másikban pedig a vajat, a szezámkrémet, a cukrot, a tojásokat és a joghurtot. Ha külön-külön elkeveredtek, egyesítsük a kettőt. Vajazzunk és lisztezzünk (használhatunk helyette sütőpapírt is) ki egy 20x20 cm-es tepsit vagy egy kerek tortaformát (⌀: 23 cm), ebben süssük kb. 25 percig, 180 fokon a tésztát, légkeverés mellett. Közben állítsuk össze a krémet: keverjük össze a mascarponet a felvert tejszínnel és a vaníliakivonattal.

Ha kihűlt a tészta, kenjük a krémet a tetejére, és dekoráljuk fügedarabokkal, szederszemekkel.