Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Tökmagkrémes, sajtos kifli


Tökmagkrémes, sajtos kifli

Hozzávalók:

-  800 g liszt
-  1 tojás
-  50 g élesztő
-  500 ml tej
-  100 g olvadós sajt
-  1 tk. cukor
-  1 ek. só
-  2 tojássárgája
-  200 g puha vaj
-  800 g liszt
-  50 g élesztő
-  200 g puha vaj
-  1 tk. cukor
-  2 tojássárgája
-  100 g olvadós sajt
-  1 tojás
-  1 ek. só
-  500 ml tej
-  800 g liszt
-  50 g élesztő
-  1 tk. cukor
-  2 tojássárgája
-  1 tojás
-  500 ml tej
-  200 g puha vaj
-  100 g olvadós sajt
-  1 ek. só

Futtassuk fel az élesztőt a cukorral 200 ml langyos tejben, majd adjuk hozzá a liszthez. Öntsük hozzá a langyos tej maradékát és 100 ml tökmagolajat. Adjunk a tésztához 1 tk. sót (a maradék só majd a krémbe megy), gyúrjuk össze, majd jöhet a dagasztás. Ezután hagyjuk a tésztát 20-30 percig állni, ügyeljünk rá, hogy ne keljen túl. Ha megkelt, válasszuk két részre a tésztát, hogy egyszerűbb legyen 3 mm vastagságúra kinyújtani.

Keverjük krémesre a puha vajat a tökmagkrémmel, 50 ml tökmagolajjal, a maradék sóval és 2 tojás sárgájával, majd reszeljük bele a sajtot. A krém felét kenjük a téglalap formájúra kinyújtott tésztára, hosszában vágjuk 3 csíkra a tésztát, ezt követően pedig vágjuk fel a csíkokat kis háromszögekre. A háromszögeket tekerjünk fel (valamelyik oldal irányából a csúcs felé). Ugyanezt ismételjük meg a másik tésztával. Az így kapott kis kifliket kenjük le a felvert tojással, majd süssük légkeverés mellett 180 fokos sütőben kb. 15 percig.