Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Ropogós fűszeres "fekete" kréker


Ropogós fűszeres "fekete" kréker

Hozzávalók:

-  100 g kovász
-  1 nagy teáskanál só
-  200 g BL55 búzafinomliszt
-  90 ml víz
-  bors
-  1/2 kávéskanál sütőpor
-  1 nagy gerezd fokhagyma
-  2 teáskanál friss vagy szárított petrezselyem
-  100 g kovász
-  90 ml víz
-  200 g BL55 búzafinomliszt
-  1 nagy gerezd fokhagyma
-  1/2 kávéskanál sütőpor
-  1 nagy teáskanál só
-  bors
-  2 teáskanál friss vagy szárított petrezselyem
-  100 g kovász
-  200 g BL55 búzafinomliszt
-  1/2 kávéskanál sütőpor
-  90 ml víz
-  1 nagy gerezd fokhagyma
-  1 nagy teáskanál só
-  bors
-  2 teáskanál friss vagy szárított petrezselyem

A kovászt elkeverjük a vízzel és az olívaolajjal. Belereszelünk 1 gerezd fokhagymát. Egy másik tálban a liszteket elkeverjük a sütőporral, sóval, borssal, a szárított petrezselyemmel, majd a kovászos résszel összekeverjük. Lisztezett pultra borítjuk, kettévágjuk, vékonyra nyújtjuk és 2 részletben sütjük, sütőpapírral bélelt tepsin. Tetejét lekenjük kis olívaolajjal és 200 fokra előmelegített (alsó-felső) sütőben 15-17 perc alatt ropogósra sütjük, közben egyszer megfordítjuk. A végén összetörjük, vagy háromszögekre is vághatjuk.

Recept, fotó, blog: Smuczer Hanna