Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Tökmaglisztes kakaós süti chia magos erdeigyümölcs-dzsemmel


Tökmaglisztes kakaós süti chia magos erdeigyümölcs-dzsemmel

Hozzávalók:

-  160 g BL55 búzafinomliszt (tésztához)
-  135 g kristálycukor (tésztához)
-  150 g fagyasztott erdei gyümölcs (dzsemhez)
-  70 g vaj (tésztához)
-  2 teáskanál chia mag (dzsemhez)
-  50 g teljes kiőrlésű rozsliszt (tésztához)
-  150 ml tej (tésztához)
-  1/2 kezeletlen citrom reszelt héja (dzsemhez)
-  1 csomag (12 g) sütőpor (tésztához)
-  1 teáskanál instant kávé (tésztához)
-  1 teáskanál kristálycukor (dzsemhez)
-  1/2 kávéskanál só (tésztához)
-  120 g almapüré (tésztához)
-  1 teáskanál vanília kivonat (dzsemhez)
-  20 g cukrozatlan kakaópor (tésztához)
-  160 g BL55 búzafinomliszt (tésztához)
-  150 ml tej (tésztához)
-  1 teáskanál instant kávé (tésztához)
-  50 g teljes kiőrlésű rozsliszt (tésztához)
-  120 g almapüré (tésztához)
-  1 csomag (12 g) sütőpor (tésztához)
-  150 g fagyasztott erdei gyümölcs (dzsemhez)
-  1/2 kávéskanál só (tésztához)
-  2 teáskanál chia mag (dzsemhez)
-  20 g cukrozatlan kakaópor (tésztához)
-  1/2 kezeletlen citrom reszelt héja (dzsemhez)
-  135 g kristálycukor (tésztához)
-  1 teáskanál kristálycukor (dzsemhez)
-  70 g vaj (tésztához)
-  1 teáskanál vanília kivonat (dzsemhez)
-  160 g BL55 búzafinomliszt (tésztához)
-  50 g teljes kiőrlésű rozsliszt (tésztához)
-  1 csomag (12 g) sütőpor (tésztához)
-  1/2 kávéskanál só (tésztához)
-  20 g cukrozatlan kakaópor (tésztához)
-  135 g kristálycukor (tésztához)
-  70 g vaj (tésztához)
-  150 ml tej (tésztához)
-  1 teáskanál instant kávé (tésztához)
-  120 g almapüré (tésztához)
-  150 g fagyasztott erdei gyümölcs (dzsemhez)
-  2 teáskanál chia mag (dzsemhez)
-  1/2 kezeletlen citrom reszelt héja (dzsemhez)
-  1 teáskanál kristálycukor (dzsemhez)
-  1 teáskanál vanília kivonat (dzsemhez)

A tészta elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra alsó-felső (légkeverés 180 fok). Kimérjük a liszteket, beleszitáljuk a kakaóport, elkeverjük a sütőporral, a kristálycukorral és a sóval. Megolvasztjuk a vajat. A tej egy részét megmelegítjük és elkeverjük benne az instant kávét, majd a többi tejjel, az olvasztott vajjal és az almapürével együtt a lisztes keverékhez adjuk. Fakanállal csomómentesre keverjük, de csak nagyjából, mint a muffinnál. Sütőpapírral bélelt, magasabb peremű tepsiben egyenletesen elkenjük és 190-200 fokon (alsó-felső; vagy légkeverés mellett 180 fokon) 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Az erdeigyümölcs-dzsem elkészítése:

A chia magos erdei gyümölcshöz a fagyasztott gyümölcsöt egy nyeles kis lábasba tesszük, melegíteni kezdjük, majd hozzáreszeljük a citrom héját és a kristálycukorral elkeverjük, 2-3 percig kavargatva enyhén bugyogtatjuk, levesszük a tűzről és elkeverjük benne a chia magot és a vanília kivonatot. Kihűlés után kis üvegbe tesszük. Hűtőben 3-4 napig eláll.

 

Recept, fotók: Smuczer Hanna