Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Lóbabkrém fetával


Lóbabkrém fetával

Hozzávalók:

-  1 kg friss, pucolt lóbab
-  só (ízlés szerint)
-  2 púpos evőkanál tejföl
-  2 újhagyma zöldje
-  frissen őrölt bors
-  kis marék petrezselyem
-  100 g feta sajt
-  1 kg friss, pucolt lóbab
-  kis marék petrezselyem
-  2 púpos evőkanál tejföl
-  só (ízlés szerint)
-  frissen őrölt bors
-  100 g feta sajt
-  2 újhagyma zöldje
-  1 kg friss, pucolt lóbab
-  2 púpos evőkanál tejföl
-  2 újhagyma zöldje
-  kis marék petrezselyem
-  só (ízlés szerint)
-  frissen őrölt bors
-  100 g feta sajt

Főzzük meg sós vízben a lóbabot (lobogó vízben kb. 12 perc alatt megfő), majd öntsük le róla a vizet. Turmixoljuk krémes állagúra a tejföllel, a tökmagolajjal, a napraforgóolajjal, az újhagyma zöld szárával, a petrezselyemmel. Fűszerezzük frissen őrölt borssal, sózzuk ízlés szerint.

Kenjük pirítósra, díszítsük, ízesítsük tökmagolajjal, morzsoljunk rá egy kevés feta sajtot. (Mi másfajta sajttal készítettük el, de a feta remekül illik a babkrémhez.)