Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    "Mustárban" pácolt, grillezett csirke zöldsalátával


"Mustárban" pácolt, grillezett csirke zöldsalátával

Hozzávalók:

-  50 dkg csirkecombfilé
-  őrölt bors(páchoz)
-  50 dkg csirkemellfilé
-  1 csapott ek. só (páchoz)
-  1 nagy joghurt (páchoz)
-  2 csipet só (salátához)
-  2 marék rukkola (salátához)
-  salátafélék (salátához)
-  zöldfűszerek (bazsalikom, petrezselyem) (salátához)
-  1 szál oregánó (páchoz)
-  50 dkg csirkecombfilé
-  2 marék rukkola (salátához)
-  50 dkg csirkemellfilé
-  salátafélék (salátához)
-  1 nagy joghurt (páchoz)
-  1 szál oregánó (páchoz)
-  2 csipet só (salátához)
-  őrölt bors(páchoz)
-  1 csapott ek. só (páchoz)
-  zöldfűszerek (bazsalikom, petrezselyem) (salátához)
-  50 dkg csirkecombfilé
-  50 dkg csirkemellfilé
-  1 nagy joghurt (páchoz)
-  1 szál oregánó (páchoz)
-  őrölt bors(páchoz)
-  1 csapott ek. só (páchoz)
-  2 marék rukkola (salátához)
-  salátafélék (salátához)
-  2 csipet só (salátához)
-  zöldfűszerek (bazsalikom, petrezselyem) (salátához)

 

A húspáchoz keverjük el a joghurtban a mustármaglisztet, a mustármagolajat, a felaprított oregánót, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk bele a csirkemellszeleteket és a csirkecombdarabokat. Legalább 1 órán keresztül pácoljuk a húst, de még jobb, ha egy teljes éjszakát tölt a hűtőben. Forrósítsunk fel egy kis repceolajat a serpenyőben és süssük aranybarnára a husikat.

 

Vágjuk össze a salátaféléket, rukkolát, aprítsuk rá a zöldfűszereket. Az öntethez keverjük össze egy kis tálkában az almaecetet, a tökmagolajat, a mustármagolajat, ízlés szerint sózzuk meg és öntsük vele nyakon a hús mellé tálalt zöldsalátát. Végezetül szórjuk meg egy kis szezámmaggal mind a húst, mind a salátát.

 

Nézd meg videónkat!