Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Szójaszószos, szezámos csirke mandulakrémes rizstésztával


Szójaszószos, szezámos csirke mandulakrémes rizstésztával

Hozzávalók:

-  4 db csirke alsócomb
-  só
-  1 tk. méz (tésztához)
-  3 ek. szójaszósz
-  bors
-  1 csipet csípős chilipor (tésztához)
-  kínai noodle tészta
-  1 csipet szárított vagy fél gerezd zúzott fokhagyma (tésztához)
-  1 kisebb répa
-  1 kis csokor petrezselyemzöld (tésztához)
-  1 alma
-  2 ek. szójaszósz (tésztához)
-  2 szál koriander (tésztához)
-  2 gerezd fokhagyma félbe vágva
-  chilipehely
-  4 db csirke alsócomb
-  3 ek. szójaszósz
-  2 ek. szójaszósz (tésztához)
-  1 kisebb répa
-  1 tk. méz (tésztához)
-  1 alma
-  1 csipet csípős chilipor (tésztához)
-  2 gerezd fokhagyma félbe vágva
-  1 csipet szárított vagy fél gerezd zúzott fokhagyma (tésztához)
-  chilipehely
-  1 kis csokor petrezselyemzöld (tésztához)
-  só
-  2 szál koriander (tésztához)
-  bors
-  kínai noodle tészta
-  4 db csirke alsócomb
-  3 ek. szójaszósz
-  1 kisebb répa
-  1 alma
-  2 gerezd fokhagyma félbe vágva
-  chilipehely
-  só
-  bors
-  kínai noodle tészta
-  2 ek. szójaszósz (tésztához)
-  1 tk. méz (tésztához)
-  1 csipet csípős chilipor (tésztához)
-  1 csipet szárított vagy fél gerezd zúzott fokhagyma (tésztához)
-  1 kis csokor petrezselyemzöld (tésztához)
-  2 szál koriander (tésztához)

 

A recept hozzávalóit 2-főre kalkuláltuk.

 

A csirkecombokat egy jénaiba (vagy bármilyen mélyebb tepsibe) helyezzük, megszórjuk frissen őrölt borssal, picit megsózzuk (óvatosan, mert a szójaszósz is sós lesz). Ezután ráöntjük a szójaszószt, megkínáljuk egy csipet chilipehellyel (vagy többel, ízlés szerint), hozzáadjuk a fokhagymát, a felkockázott répát, a 8 részre vágott almát és a szezámolajat. Mindezt összeforgatjuk és 160 fokon, légkeverés mellett 1 óra alatt megsütjük (közben a csirkecombokat pár alkalommal megforgatjuk a szójaszószban, hogy mindkét oldaluk megpiruljon).

 

A tésztát megfőzzük, leszűrjük, de a forró főzővízből tegyünk félre egy bögrével. A szószhoz keverjük össze a mandulakrémet a szójaszósszal, a balzsamecettel, a mézzel, a chiliporral és a fokhagymával (aki enyhébb fokhagymaízt szeretne, nyers helyett fokhagymaport használjon), ezután fokozatosan adagoljuk hozzá a forró főzővizet, amíg selymes állagú krémet nem kapunk. Forgassuk bele a tésztát, adjuk hozzá a felaprított petrezselymet és a nagyon apróra vágott koriandert. Száraz serpenyőben pirítsuk meg a szezámmagot és tálaláskor, néhány korianderlevél kíséretében szórjuk a kész ételre.