Grapoila / Receptek / Étel receptek / Gluténmentes túrókrémes céklatorta
Gluténmentes túrókrémes céklatorta
Hozzávalók:
A hozzávalókból egy kb. 20*30 cm-es (viszonylag lapos) tortácskát süthetsz.
Kockázzuk fel és főzzük félkeményre a céklát. Öntsük le róla a főzővizet, turmixoljuk össze és hagyjuk kihűlni.
Keverjük össze egy tálban a tészta száraz hozzávalóit: a mandulalisztet, a kakaóport, a cukrot, a sütőport, a fűszereket és a durvára vágott diót.
A kihűlt céklát keverjük el alaposan (a homogén állag eléréséig) a tojásokkal, az olajjal, a felaprított datolyával és a reszelt citromhéjjal. Ezután keverjük össze a tészta száraz hozzávalóival.
Süssük előmelegített sütőben,180 fokon kb. 45 percig.
A krémhez botmixerrel keverjük össze a túrót és a joghurtot, édesítsük ízlés szerint cukorral, és aki szereti, reszelhet bele egy kis gyömbért is. Kenjük a krémet a tortára, majd díszítsük mákszemekkel, mandulával, rózsa alakba feltekert citromhéj-csíkokkal.