Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Gluténmentes túrókrémes céklatorta


Gluténmentes túrókrémes céklatorta

Hozzávalók:

-  40 dkg cékla
-  5 dkg durvára vágott dió
-  100 g joghurt (krémhez)
-  4 tojás
-  1 csomag gm sütőpor
-  cukor (krémhez, ízlés szerint)
-  bio citromhéj (fél citromról)
-  reszelt gyömbér (krémhez, opcionális, ízlés szerint)
-  kb. 5 dkg kakaópor
-  4 tk. őrölt fahéj
-  mák (díszítéshez)
-  1 tk. őrölt szegfűszeg
-  bio citromhéj csíkok (díszítéshez)
-  5 dkg cukor
-  1 tk. őrölt szegfűbors
-  blansírozott mandula (díszítéshez)
-  15 szem vízbe beáztatott datolya
-  20 dkg túró (krémhez)
-  40 dkg cékla
-  4 tk. őrölt fahéj
-  4 tojás
-  1 tk. őrölt szegfűszeg
-  1 tk. őrölt szegfűbors
-  kb. 5 dkg kakaópor
-  20 dkg túró (krémhez)
-  100 g joghurt (krémhez)
-  5 dkg cukor
-  cukor (krémhez, ízlés szerint)
-  15 szem vízbe beáztatott datolya
-  reszelt gyömbér (krémhez, opcionális, ízlés szerint)
-  5 dkg durvára vágott dió
-  mák (díszítéshez)
-  1 csomag gm sütőpor
-  bio citromhéj csíkok (díszítéshez)
-  bio citromhéj (fél citromról)
-  blansírozott mandula (díszítéshez)
-  40 dkg cékla
-  4 tojás
-  kb. 5 dkg kakaópor
-  5 dkg cukor
-  15 szem vízbe beáztatott datolya
-  5 dkg durvára vágott dió
-  1 csomag gm sütőpor
-  bio citromhéj (fél citromról)
-  4 tk. őrölt fahéj
-  1 tk. őrölt szegfűszeg
-  1 tk. őrölt szegfűbors
-  20 dkg túró (krémhez)
-  100 g joghurt (krémhez)
-  cukor (krémhez, ízlés szerint)
-  reszelt gyömbér (krémhez, opcionális, ízlés szerint)
-  mák (díszítéshez)
-  bio citromhéj csíkok (díszítéshez)
-  blansírozott mandula (díszítéshez)

 

A hozzávalókból egy kb. 20*30 cm-es (viszonylag lapos) tortácskát süthetsz.

 

Kockázzuk fel és főzzük félkeményre a céklát. Öntsük le róla a főzővizet, turmixoljuk össze és hagyjuk kihűlni. 

 

Keverjük össze egy tálban a tészta száraz hozzávalóit: a mandulalisztet, a kakaóport, a cukrot, a sütőport, a fűszereket és a durvára vágott diót.

 

A kihűlt céklát keverjük el alaposan (a homogén állag eléréséig) a tojásokkal, az olajjal, a felaprított datolyával és a reszelt citromhéjjal. Ezután keverjük össze a tészta száraz hozzávalóival.


Süssük előmelegített sütőben,180 fokon kb. 45 percig. 

 

A krémhez botmixerrel keverjük össze a túrót és a joghurtot, édesítsük ízlés szerint cukorral, és aki szereti, reszelhet bele egy kis gyömbért is. Kenjük a krémet a tortára, majd díszítsük mákszemekkel, mandulával, rózsa alakba feltekert citromhéj-csíkokkal.