Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Dió-, mandula- és pisztáciakeksz


Dió-, mandula- és pisztáciakeksz

Hozzávalók:

-  525 g búzafinomliszt
-  50 g pisztáciakrém
-  450 g vaj
-  300 g cukor
-  525 g búzafinomliszt
-  50 g pisztáciakrém
-  450 g vaj
-  300 g cukor
-  525 g búzafinomliszt
-  50 g pisztáciakrém
-  450 g vaj
-  300 g cukor

Készítsünk 3-féle tésztát, mindegyik alapja 175 g búzaliszt, ehhez a diós esetében adjunk hozzá 125 g diólisztet, 50 g diókrémet, 150 g szobahőmérsékletű vajat és 100 g cukrot. A mandulás változatnál cseréljük a diólisztet mandulalisztre, a diókrémet mandulakrémre. A pisztáciásnál is ugyanígy járunk el.

Ha összeálltak a tészták (amelyik szárazabb, ahhoz adjunk még egy kis vajat), külön-külön csomagoljuk be őket folpackba, és tegyük éjszakára a hűtőbe.

Másnap, lisztezett deszkán nyújtsuk ki őket kb. 0,5 cm vastagságúra és szúrjunk ki belőlük kekszformákat, amiket sütipecséttel tovább dekorálhatunk. Még egyszerűbb a dolgunk rugós kekszkiszúróval, ami egyből meg is nyomja a formákat.

Sütőpapírral bélelt tálcán addig süssük a kekszeket, amíg az aljuk el nem kezd barnulni.