Grapoila / Receptek / Étel receptek / Epres, pisztáciás, zabpelyhes crumble
Epres, pisztáciás, zabpelyhes crumble
Hozzávalók:
- 10 dkg zabpehely
- 10 dkg hideg vaj
- 50-55 dkg eper
- csipet só
- 2-3 tk. kukoricakeményítő
- 20 g barna cukor
- pár szem natúr pisztácia
- 1-2 ek. barna cukor
- 10 dkg zabpehely
- pár szem natúr pisztácia
- 50-55 dkg eper
- 20 g barna cukor
- 2-3 tk. kukoricakeményítő
- 10 dkg hideg vaj
- 1-2 ek. barna cukor
- csipet só
- 10 dkg zabpehely
- 20 g barna cukor
- 10 dkg hideg vaj
- csipet só
- pár szem natúr pisztácia
- 50-55 dkg eper
- 2-3 tk. kukoricakeményítő
- 1-2 ek. barna cukor
A hozzávalók mennyiségét 30 cm-es piteformához adtuk meg.
Keverjük össze a zabpelyhet a pisztácialiszttel, a cukorral, sóval, majd morzsoljuk el benne a vajdarabkákat.
A megmosott, lecsepegtetett eperdarabokat keverjük össze 1-2 evőkanálnyi barna cukorral, keményítővel és halmozzuk egy kerámia forma aljába.
Morzsoljuk rá a zabpelyhes, vajas keveréket és süssük kb. 180 fokon, légkeverés mellett addig, amíg aranybarnára nem pirul a morzsa. Langyosan tálaljuk, vanília fagyival és pisztáciadarabokkal megbolondítva.
A receptet köszönjük az Ízzel-lélekkel blog szerzőjének!