Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Epres, pisztáciás, zabpelyhes crumble


Epres, pisztáciás, zabpelyhes crumble

Hozzávalók:

-  10 dkg zabpehely
-  10 dkg hideg vaj
-  50-55 dkg eper
-  csipet só
-  2-3 tk. kukoricakeményítő
-  20 g barna cukor
-  pár szem natúr pisztácia
-  1-2 ek. barna cukor
-  10 dkg zabpehely
-  pár szem natúr pisztácia
-  50-55 dkg eper
-  20 g barna cukor
-  2-3 tk. kukoricakeményítő
-  10 dkg hideg vaj
-  1-2 ek. barna cukor
-  csipet só
-  10 dkg zabpehely
-  20 g barna cukor
-  10 dkg hideg vaj
-  csipet só
-  pár szem natúr pisztácia
-  50-55 dkg eper
-  2-3 tk. kukoricakeményítő
-  1-2 ek. barna cukor

A hozzávalók mennyiségét 30 cm-es piteformához adtuk meg.

Keverjük össze a zabpelyhet a pisztácialiszttel, a cukorral, sóval, majd morzsoljuk el benne a vajdarabkákat.

A megmosott, lecsepegtetett eperdarabokat keverjük össze 1-2 evőkanálnyi barna cukorral, keményítővel és halmozzuk egy kerámia forma aljába.

Morzsoljuk rá a zabpelyhes, vajas keveréket és süssük kb. 180 fokon, légkeverés mellett addig, amíg aranybarnára nem pirul a morzsa. Langyosan tálaljuk, vanília fagyival és pisztáciadarabokkal megbolondítva.

A receptet köszönjük az Ízzel-lélekkel blog szerzőjének!