Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Hagymás-kendermagos szendvicskrém


Hagymás-kendermagos szendvicskrém

Hozzávalók:

-  2 doboz natúr vajkrém
-  só (ízlés szerint, kb. egy kiskanállal)
-  frissen őrölt feketebors
-  1 közepes méretű vöröshagyma
-  friss petrezselyem (ízlés szerint)
-  2 doboz natúr vajkrém
-  1 közepes méretű vöröshagyma
-  frissen őrölt feketebors
-  só (ízlés szerint, kb. egy kiskanállal)
-  friss petrezselyem (ízlés szerint)
-  2 doboz natúr vajkrém
-  1 közepes méretű vöröshagyma
-  só (ízlés szerint, kb. egy kiskanállal)
-  frissen őrölt feketebors
-  friss petrezselyem (ízlés szerint)

A felaprított vöröshagymát és petrezselymet keverjük össze a többi hozzávalóval. A krémet kenhetjük friss bagettre, paprikával, paradicsommal, uborkával díszítve, de szendvicskrémként, egyéb feltétekkel variálva vagy mártogatósnak (pici joghurttal vagy tejföllel higítva) is kiváló. A receptben szereplő mennyiség egy egész vendégseregnek elegendő, így ha csak családi adagot készítenénk, felezzük le a hozzávalókat. Bár az sem baj, ha egész héten van mihez nyúlni a hűtőben.laugh

 

A natúr kendermagkrémet számtalan formában bekeverhetjük szendvicskrémnek, a ricottás, paradicsomos, fokhagymás változat is hasonló módon készül, az alábbi összetevőkből (és persze szintén isteni):

 

1 üveg Grapoila kendermagkrém (200 g)

2,5 doboz Ricotta (natúr)

2-3 gerezd fokhagyma 

1-2 friss vagy olajban eltett aszalt paradicsom, felkockázva

friss bazsalikom

friss petrezselyem

só (ízlés szerint)

 

YouTube csatornánkon már elérhető a KENDERES PODCAST! Hallgass bele!