Grapoila / Receptek / Étel receptek / Hagymás-kendermagos szendvicskrém
Hagymás-kendermagos szendvicskrém
Hozzávalók:
A felaprított vöröshagymát és petrezselymet keverjük össze a többi hozzávalóval. A krémet kenhetjük friss bagettre, paprikával, paradicsommal, uborkával díszítve, de szendvicskrémként, egyéb feltétekkel variálva vagy mártogatósnak (pici joghurttal vagy tejföllel higítva) is kiváló. A receptben szereplő mennyiség egy egész vendégseregnek elegendő, így ha csak családi adagot készítenénk, felezzük le a hozzávalókat. Bár az sem baj, ha egész héten van mihez nyúlni a hűtőben.
A natúr kendermagkrémet számtalan formában bekeverhetjük szendvicskrémnek, a ricottás, paradicsomos, fokhagymás változat is hasonló módon készül, az alábbi összetevőkből (és persze szintén isteni):
1 üveg Grapoila kendermagkrém (200 g)
2,5 doboz Ricotta (natúr)
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 friss vagy olajban eltett aszalt paradicsom, felkockázva
friss bazsalikom
friss petrezselyem
só (ízlés szerint)
YouTube csatornánkon már elérhető a KENDERES PODCAST! Hallgass bele!