Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Hagymás szilvalekvár


Hagymás szilvalekvár

Piacos szerzemény: tökéletes szilva. Az elkészült lekvárt/chutney-t sokféleképpen használtam fel, szendvicsbe camembert-rel, szalámis melegszendvicsbe, dijoni mustáros csülök mellé.


Hozzávalók (kb. 3 db 200g-os üvegbe):


  • 2 ek. hidegen sajtolt kukoricacsíra-olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kg szilva
  • 6 szem szegfűszeg
  • késhegynyi szárított csili


A hagymát szeletekre vágtam, a fokhagymát apróra és az olajon üvegesre pároltam őket. A szilvát megmostam, kimagoztam és felkockázva a hagymára borítottam. 6 szem szegfűszeget és egy késhegynyi szárított csilit mozsárban porrá zúztam, majd a szilvához adtam. 20 percig főztem, 2-3 percenkénti kevergetésekkel. Kiforrázott üvegekbe raktam és fejjel lefele, pléd alatt, egy napig hagytam lassan kihűlni.