Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Fehérbab mustáros fasírttal


Fehérbab mustáros fasírttal

Ebben a receptben a bab a főszereplő! Azaz tulajdonképpen a köret. A hús ezért egyszerűbb ízesítést kapott. Igazából a bab önmagában vegetáriánus fogásként is megállná a helyét.


Ne felejtsük el, hogy a babot egy nappal a főzés előtt be kell áztatni!


Hozzávalók:


  • 2 ek. hidegen sajtolt tökmagolaj
  • 200 g fehérbab (beáztatva)
  • 1 nagy marék bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél fej vöröshagyma
  • 4 ek. hidegen sajtolt kukoricacsíra-olaj
  • 800 g darált sertéshús
  • 100 g bacon
  • 2 csilipaprika
  • 2 ek. mustárliszt


A babot egy nappal korábban hideg vízbe raktam, másnap átmostam. A hagymát és a fokhagymát apróra vágtam, majd a tökmagolajon pároltam. Beleszórtam a bazsalikom felét is, nagyobb darabokban, majd ráöntöttem a babot, és felöntöttem háromszor annyi vízzel. Közepes lángon, háromnegyed órát fedő alatt, majd negyed órát fedő nélkül főztem.


Közben a húst apróra vágott csilivel és mustárliszttel (mustárporral) bekevertem. Kukoricacsíra-olajon megpirítottam a bacont, a húsból megnyúlt kis golyókat formáztam, majd szintén közepes lángon 10-10 percig sütöttem őket. Nekem egy tepsiben két körben sültek ki.


Amikor a bab is elkészült, hozzákevertem a maradék bazsalikomot apróbbra vágva. Együtt tálaltam.