Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Répás halpogácsa


Répás halpogácsa

A marokkói fűszert különleges fűszerboltokban, ázsia-boltban és időnként hiperekben is lehet kapni. Semmiképp se ízfokozókkal teli "fűszerkeveréket" vegyünk!


Hozzávalók:


  • 2 szelet tőkehalfilé
  • 3 db tojás
  • 1 db répa
  • 1 db krumpli
  • 4 ek. liszt
  • 1 púpos ek. marokkói fűszerkeverék
  • 2 dl repceolaj


A halat jól átnéztem és az esetleges szálkákat még kiszedtem belőle. (Ha fagyasztott, akkor meg kell várni, amíg teljesen kiolvad.) Felkockáztam, lereszeltem a répát és a krumplit, majd mindezt összekevertem a liszttel és a tojással, valamint a szép sárga marokkói fűszerrel. 2 dl repceolajat hevítettem, majd egy evőkanállal (púposan) helyeztem bele a keveréket és aranyos kis tócsnikat sütöttem. Papírtörlőn leitattam a maradék olajat róla, zöldségekkel, tzatzikivel tálaltam.