Grapoila / Receptek / Étel receptek / Répás halpogácsa
Répás halpogácsa
A marokkói fűszert különleges fűszerboltokban, ázsia-boltban és időnként hiperekben is lehet kapni. Semmiképp se ízfokozókkal teli "fűszerkeveréket" vegyünk!
Hozzávalók:
- 2 szelet tőkehalfilé
- 3 db tojás
- 1 db répa
- 1 db krumpli
- 4 ek. liszt
- 1 púpos ek. marokkói fűszerkeverék
- 2 dl repceolaj
A halat jól átnéztem és az esetleges szálkákat még kiszedtem belőle. (Ha fagyasztott, akkor meg kell várni, amíg teljesen kiolvad.) Felkockáztam, lereszeltem a répát és a krumplit, majd mindezt összekevertem a liszttel és a tojással, valamint a szép sárga marokkói fűszerrel. 2 dl repceolajat hevítettem, majd egy evőkanállal (púposan) helyeztem bele a keveréket és aranyos kis tócsnikat sütöttem. Papírtörlőn leitattam a maradék olajat róla, zöldségekkel, tzatzikivel tálaltam.