Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Paprikamajonézes padlizsánkrém


Paprikamajonézes padlizsánkrém

Hozzávalók:

-  3 padlizsán
-  1 tojás sárgája
-  1 tk. só
-  1 marék friss bazsalikom
-  fél kicsi citrom leve (kb. 2 ek.)
-  sok-sok frissen őrölt bors
-  2 gerezd fokhagyma
-  3 padlizsán
-  fél kicsi citrom leve (kb. 2 ek.)
-  1 marék friss bazsalikom
-  sok-sok frissen őrölt bors
-  1 tk. só
-  1 tojás sárgája
-  2 gerezd fokhagyma
-  3 padlizsán
-  1 marék friss bazsalikom
-  1 tojás sárgája
-  fél kicsi citrom leve (kb. 2 ek.)
-  sok-sok frissen őrölt bors
-  1 tk. só
-  2 gerezd fokhagyma

A padlizsánt megmossuk, megszurkáljuk, majd 180 fokos sütőben 40-50 percet

sütjük. Kicsit hagyjuk kihűlni, hogy ne égesse szét a kezünket, majd leszedjük a
könnyen lehúzható héját. Szeletekre vágjuk és 2 evőkanál kukoricacsíra-olajon
megpirítotjuk a megpucolt, egész fokhagymagerezdekkel együtt.
A majonézhez a két olajat összeöntjük, majd a tojássárgájához lassan adagoljuk,
közben habverővel keverjük és hozzácsavarjuk a citromot is. A padlizsánszeleteket
és a fokhagymát belehalmozzuk, amikor kihűltek, hozzáadjuk a bazsalikomleveleket
és sok-sok borsot, majd botmixerrel összeturmixoljuk.
Hűtőben hagyjuk egy éjszakát összeállni.