Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Mustáros, cukkinis penne


Mustáros, cukkinis penne

Hozzávalók:


  • 500 g penne
  • 1 ek. kukoricacsíra-olaj
  • 250 g bacon
  • 2 db cukkini
  • 3 ek. mustármagliszt
  • 400 ml tejszín
  • 2 tojás
  • 1 ek. szárított kakukkfű
  • bors


A bacont felkockáztam, megpirítottam kevés olajon, majd a félbevágott, felszeletelt cukkinit mellédobáltam. Fontos, hogy nagy serpenyőt használjunk a zöldség sütéséhez, hogy ne főjön a cukkini, hanem pirulva süljön. Közben felrakom forrni a vizet, majd sózom és beleöntöm a pennét, kóstolgatva főzöm, hogy épp jó állaga legyen.


Ha a cukkinik megpirultak, akkor sózom, borsozom, kakukkfűvel fűszerezem, majd megszórom mustárliszttel (ez sűríti és ízesíti is a szószt). Ezután felöntöm a tejszínnel és összeforralom. Ha a szósz elkészült, hozzáöntök egy fél pohárnyit a tészta főzővizéből, majd hozzászedem a tésztát is és jól összekeverem. Két tojást feltörök, felverek és azt is hozzákeverem, amíg a tészta még forró.