Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Pirított csirke édesburgonyával, kesudióval, mustármagolajos kuszkusszal


Pirított csirke édesburgonyával, kesudióval, mustármagolajos kuszkusszal

Hozzávalók:

-  25 dkg csirkemell (csont és bőr nélkül)
-  1 citrom
-  só
-  2 fej hagyma (25 dkg)
-  1 édesburgonya (20-25 dkg)
-  2 dl kuszkusz
-  1 ek ras el hanout (ha ez nincs, gyors alternatívaként 1/2 tk őrölt római kömény, őrölt fahéj, koriandermag, kevés reszelt szerecsendió keveréke is megteszi)
-  1 kis darabka zeller (5-10 dkg)
-  8 levél bazsalikom
-  3 gerezd fokhagyma
-  10 dkg kesudió
-  kis csokor kakukkfű
-  só
-  25 dkg csirkemell (csont és bőr nélkül)
-  10 dkg kesudió
-  2 fej hagyma (25 dkg)
-  1 ek ras el hanout (ha ez nincs, gyors alternatívaként 1/2 tk őrölt római kömény, őrölt fahéj, koriandermag, kevés reszelt szerecsendió keveréke is megteszi)
-  só
-  3 gerezd fokhagyma
-  2 dl kuszkusz
-  kis csokor kakukkfű
-  8 levél bazsalikom
-  1 citrom
-  1 édesburgonya (20-25 dkg)
-  só
-  1 kis darabka zeller (5-10 dkg)
-  25 dkg csirkemell (csont és bőr nélkül)
-  2 fej hagyma (25 dkg)
-  1 ek ras el hanout (ha ez nincs, gyors alternatívaként 1/2 tk őrölt római kömény, őrölt fahéj, koriandermag, kevés reszelt szerecsendió keveréke is megteszi)
-  3 gerezd fokhagyma
-  kis csokor kakukkfű
-  1 citrom
-  1 édesburgonya (20-25 dkg)
-  1 kis darabka zeller (5-10 dkg)
-  10 dkg kesudió
-  só
-  2 dl kuszkusz
-  8 levél bazsalikom
-  só

A kuszkuszt némi sóval elkeverem és felöntöm másfélszeres mennyiségű felforralt vízzel. Lefedem, állni hagyom.

Közben a csirkét falatnyi darabokra vágom, összeforgatom a ras el hanouttal és az olívaolaj felével.

A zöldségeket meghámozom, vékonyan felszeletelem, a hagymát, fokhagymát félbe majd vékony szeletekre vágom. A maradék olívaolajon megpirítom a hagymát a kesudióval, majd hozzáadom a csirkét, átpirítom, felöntöm fél-egy decinyi vízzel (edény méretétől függően, túl sok víz ne legyen a hús alatt), hozzáadom a zöldségeket, a csokorba kötött kakukkfüvet, sózom, majd forrás után lefedem és kis láng felett párolom kb 5-10 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak. (ha szép vékonyra vágtuk őket, akkor ez hamar menni fog) Ezután leveszem a fedőt, ráreszelem a citrom héjának felét, kb a háromnegyedének a levét is ráfacsarom, majd nagy láng felett rázogatva addig sütöm, amíg a folyadék elpárolog és az egész keverék kissé lepirul.

A kuszkuszt villával átkeverem, majd rálocsolom a mustármagolajat, hozzáreszelem a maradék citromhéjat és hozzáadom a maradék citromlevet, majd elkeverem apróra vágott/tépkedett bazsalikomlevelekkel.

Köszönjük Flat Cat-nek a receptet, melyet az alábbi honlapon is fellelhetnek: http://flat-cat.hu/2016/02/11/piritott-csirke-edesburgonyaval-kesudioval-mustarmag-olajos-kuszkusszal/