Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Pirított fehérbabos saláta


Pirított fehérbabos saláta

Hozzávalók:

-  100 g fehérbab (5-6 órára beáztatva), vagy ugyanez konzervben
-  2 nagy marék apróra vágott lilakáposzta
-  150 ml joghurt
-  1 db lilahagyma
-  2 db paradicsom
-  100 g kéksajt
-  1 db zöld/sárgapaprika
-  2 db vékony szál újhagyma
-  200 g ordasajt
-  2 nagy marék kínai kel felvágva
-  100 ml tejföl
-  100 g fehérbab (5-6 órára beáztatva), vagy ugyanez konzervben
-  2 db vékony szál újhagyma
-  1 db lilahagyma
-  100 ml tejföl
-  1 db zöld/sárgapaprika
-  150 ml joghurt
-  2 nagy marék kínai kel felvágva
-  100 g kéksajt
-  2 nagy marék apróra vágott lilakáposzta
-  200 g ordasajt
-  2 db paradicsom
-  100 g fehérbab (5-6 órára beáztatva), vagy ugyanez konzervben
-  1 db lilahagyma
-  1 db zöld/sárgapaprika
-  2 nagy marék kínai kel felvágva
-  2 nagy marék apróra vágott lilakáposzta
-  2 db paradicsom
-  2 db vékony szál újhagyma
-  100 ml tejföl
-  150 ml joghurt
-  100 g kéksajt
-  200 g ordasajt

A hagymát apróra vágom, a paprikát nagyobb darabokra és két evőkanál kukoricacsíra olajon megfonnyasztom őket, majd beleszórom a babot. Az egészet felöntöm vízzel és másfél órát főzöm. Ha már puha, akkor öntök alá még 3 ek. kukoricaolajat, és pirítva, dobálva forgatom. Ez a macera elkerülhető a konzervbabbal, ekkor a hagymás paprikára borítva a babot már pirítom is. Az összedarabolt zöldségeket egy nagy tálba halmozom és összeforgatom. A tejfölt, a joghurtot összekeverem az összemorzsolt kéksajttal, 2 ek. kukoricaolajjal. A zöldségeket kiporciózom, ráöntöm a joghurtos öntetet, rámorzsolom az ordasajtot és rászórom a pirított babszemeket, majd még egy csöpp olajjal meglocsolom.