Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Tonhalsaláta olíva- és mustármagolajjal


Tonhalsaláta olíva- és mustármagolajjal

Hozzávalók:

-  1 fej saláta
-  1 marék kapor
-  fél fej lilahagyma (+só +ecet)
-  1 ek. almaecet
-  1 tk. kapribogyó
-  frissen őrölt bors
-  6 tojás
-  csipet só
-  150 g tonhal (konzerv)
-  50 g cheddarsajt
-  1 fej saláta
-  frissen őrölt bors
-  150 g tonhal (konzerv)
-  fél fej lilahagyma (+só +ecet)
-  csipet só
-  1 tk. kapribogyó
-  1 marék kapor
-  6 tojás
-  1 ek. almaecet
-  50 g cheddarsajt
-  1 fej saláta
-  csipet só
-  1 marék kapor
-  1 ek. almaecet
-  frissen őrölt bors
-  150 g tonhal (konzerv)
-  fél fej lilahagyma (+só +ecet)
-  1 tk. kapribogyó
-  6 tojás
-  50 g cheddarsajt

 

A tojásokat lobogó vízbe tesszük és 4 percig főzzük, majd hideg vízbe helyezzük őket. A salátát és a kaprot júl megmossuk, lecsepegtetjük. A salátát nagyobb darabokra vágjuk és a salátás tál aljába helyezzük. A kaprot és a kapribogyót apróra vágjuk, összekeverjük az almaecettel, egy csipet sóval, frissen őrölt borssal és az olajokkal. Ez lesz az öntet.

 

A lilahagymát felszeleteljük, lesózzuk és egy pici almaecetet is rácsolunk, hogy elvegye az erejét.

 

A tonhalat a salátára morzsoljuk, majd a megpucolt tojásokat félbevágva, azokat is ráhelyezzük. Rászótjuk a lilahagyma csíkokat, cheddar sajtból zöldséghámozóval forgácsokat szelünk, majd az egészet meglocsoljuk a salátaöntettel.

 

Gyors és mégis különleges vacsora.