Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Kukoricacsíra-olajban pácolt sült keszeg


Kukoricacsíra-olajban pácolt sült keszeg

Hozzávalók:

-  4-5 kisebb keszeg beirdalva
-  3 gerezd zúzott fokhagyma
-  só, bors, pirospaprika
-  1 kiskanál gyömbérpor
-  liszt
-  4-5 kisebb keszeg beirdalva
-  1 kiskanál gyömbérpor
-  só, bors, pirospaprika
-  3 gerezd zúzott fokhagyma
-  liszt
-  4-5 kisebb keszeg beirdalva
-  3 gerezd zúzott fokhagyma
-  1 kiskanál gyömbérpor
-  só, bors, pirospaprika
-  liszt

 

 

A halat jól bedörzsöljük, sóval majd bekenjük a következő páccal: 0,5 dl hidegen sajtolt kukoricacsíra-olajban elkeverünk 1 kiskanál gyömbérport illetve a zúzott fokhagymákat. Néhány órára hűtőben állni hagyjuk. Lecsurgatjuk a levét, paprikás lisztben megforgatjuk, és kukoricacsíra-olajban ropogósra sütjük. Citrommal ízlés szerint fogyasztható nyári finomság.