Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Spenótos tökmagolajos újkrumpli, vörös tonhal steakov


Spenótos tökmagolajos újkrumpli, vörös tonhal steakov

Hozzávalók:

-  1 szelet vörös tonhal (2,5 cm vastag, 25 dkg)
-  bors
-  1 bő maréknyi spenót
-  25 dkg újkrumpli
-  1 fél marék tökmag
-  1/2 ek vaj
-  1 salotta
-  só
-  1 szelet vörös tonhal (2,5 cm vastag, 25 dkg)
-  25 dkg újkrumpli
-  1 salotta
-  1/2 ek vaj
-  1 bő maréknyi spenót
-  só
-  1 fél marék tökmag
-  bors
-  1 szelet vörös tonhal (2,5 cm vastag, 25 dkg)
-  1/2 ek vaj
-  só
-  bors
-  25 dkg újkrumpli
-  1 salotta
-  1 bő maréknyi spenót
-  1 fél marék tökmag

Az újkrumplit meghámozom, cikkekre vágom. A salottát finomra aprítom, a spenótot megmosom, leszárítom. A tökmagot száraz serpenyőben megpirítom, kiszedem, majd durvára vágom. A serpenyőbe öntöm a tökmagolajat, és nagyobb láng felett megpirítom rajta a salottát és a krumplit. Ha már kezd enyhén színt kapni (a tökmagolaj zöldjén kvül), aláöntök egy kevés úgy fél deci) vizet és fedő alatt puhára párolom. Ha kész, sózom és hozzáadom a spenótot, összeforgatom, és nagy láng felett, fedő nélkül elpárolom alóla a folyadékot. Végül megszórom és összeforgatom a pirított tökmaggal.

 

A halhoz egy serpenyőben felhevítem az olíavaolajat, hozzáadom a vajat, majd nagy láng felett megsütöm benne a steakeket. A nagyobb, 25 dkg-os, hüvelyknyi vastag szelet másfél-másfél percig sült mindkét oldalán, így lett félig átsütve, a gyerek pici, 12 dekás szelete szintén ennyi idő alatt sült át teljesen. (sütés közben lehet figyelni az oldalát a szeletnek, ameddig kivilágosodott a hús, addig sült át) Sütés közben sóztam és borsoztam.