Olajok

Hidegen sajtolt olajok

A hidegen sajtolási technológia segítségével a magok értékes olajtartalmát teljesen mechanikus úton nyerjük ki, ami nem változtatja meg az alapanyagok kémiai összetételét, ízét, illatát.

Kedvező zsírsavösszetételüknek köszönhetően a hidegen sajtolt olajokat egészséges zsírokként is szokták emlegetni. Sokuk rendkívül gazdag E-vitaminban és más, antioxidáns hatású fitoösszetevőben, ennek köszönhetően pedig eltérő, pozitív élettani hatással rendelkeznek.

Felhasználásuk sokrétű, de fajtánként változó. Szinte mindegyikük kitűnő salátaolaj, ízesíthetünk és a színes fajtákkal dekorálhatunk készételeket, hidegtálakat. Tévhit, hogy a hidegen sajtolt olajokkal nem lehet sütni! Némelyek igen magas füstponttal rendelkeznek, ezekkel bátran süthetünk-főzhetünk közepes vagy magas hőfokon. Az egyes olajok konyhai felhasználási lehetőségeit piktogramok mutatják.

A Grapoila olajokat az elmúlt években számos nemzetközi élelmiszeripari díjjal tüntették ki. Az 1-3 csillagos, kerek Great Taste matricák a jólismert, nemzetközi ételkóstoló verseny szigorú zsűrije szerinti kiváló ízt és minőséget jelzik a termékeken.

Olajaink jelentős része külsőleg is remekül használható, sőt vannak köztük nagyon keresett kozmetikai olajok is.